EIT Health i Almedalen: Ny teknik, nya samarbetsformer och internationalisering – ny spelplan för svensk life science

Följ seminariet live här på hemsidan!

Inom hälsa och vård ser vi idag en explosion av ny teknik och kunskap, men också nya offentlig-privata samarbetsformer som får en allt viktigare roll för innovationsgraden i svensk life science. Detta ger oss en ny spelplan, men också nya utmaningar. Hur bygger vi bättre offentlig-privata samarbeten och hur drar vi nytta av internationaliseringen, för bättre vård och en friskare befolkning? Det diskuteras i seminariet av en panel bestående av representanter för industrin, akademin och landstingen, samt regeringens nationella life science-samordnare. Välkomna till EIT Health Scandinavias och Uppsala universitets seminarium i Almedalen, torsdag 4 juli 09.30! Följ seminariet live här via hemsidan!

Nya produkter, tjänster och lösningar inom life science tas i allt ökande grad fram genom samarbeten där företag, hälso- och sjukvård, kommuner, universitet och patienter samverkar inom olika typer av offentlig-privata partnerskap. Detta sker samtidigt med en ökande internationalisering. Dessa frågor är därför områden som prioriteras i den svenska regeringens kommande nationella life science-strategi.

Hur bygger vi bättre offentlig-privata innovationssamarbeten för att lösa framtidens samhällsutmaningar, för bättre vård och en friskare befolkning? Hur löser vi dagens utmaningar kring offentlig-privata samarbeten? Hur drar vi nytta av internationaliseringen, och hur kan vi utveckla och synliggöra svenska styrkeområden och nätverk, så att svensk life science bli starkare internationellt?

Genom att utgå från erfarenheter från existerande innovationssamarbeten, aktuella initiativ, och regeringens kommande nationella life science-strategi, diskuterar vi nya lösningar och strategier för framtiden, med målet att bygga ännu bättre offentlig-privata samarbeten och en starkare svensk life science.

Medverkande:

Jenni Nordborg, Nationell life science-samordnare, Regeringens life science-kontor

Mats Larhed, stf. vice-rektor, Uppsala universitet

Louise Eklund (L), ordförande Innovation Skåne, vice ordförande i Region Skånes regionala utvecklingsnämnd

Anna Sandström, Science Policy and Relations Director Europe, Astra Zeneca

Erik Forsberg, VD, EIT Health Scandinavia

Moderator: Lisa Kirsebom, vetenskapsjournalist

Tid och plats:

Tid: 4 juli, 09.30 – 10.30

Plats: D-huset, Uppsala universitet, Kaserngatan 1

Lokal: Föreläsningssal, bv

Direktsändning samt video i efterhand:

Seminariet direktsänds på internet här på: https://www.eithealth.eu/clc-scandinavia

Samt på http://media.medfarm.uu.se/play/live/almedalen

Kontakt:

Marianne Ekdahl, Communications & Public Affairs Lead

Marianne.ekdahl@eithealth.eu

+46-(0)731-552010