Mere end 15 accelerator-programmer åbner døren til Europa for danske start-ups

EIT Health er Europas største samarbejdsorganisation inden for life science-innovation, etableret af EU-organisationen EIT og aktiv inden for entreprenørskab, uddannelse og tværvidenskabelig sundhedsinnovation. I Nordeuropa er EIT Health aktiv i Sverige, Danmark og Estland, men som noget nyt inviteres nu også start-ups fra Finland, Norge, Island og Færøerne til at ansøge om accelerator-programmerne.

Accelerator-programmerne har hjulpet en lang række entreprenører, innovative teams og start-ups inden for medtech, biotech og digital sundhed med at udvikle deres forretningsidéer, forkorte tiden op til markedslancering samt at vokse og ekspandere internationalt og finde international finansiering. Entreprenører og start-ups får mulighed for at sætte fart på deres forretningsidéer i førende innovationsmiljøer i bl.a. Oxford, München og Barcelona. For mange start-ups er det at være udvalgt til et EIT-program også værdifuldt i forhold til eksponeringen over for internationale investorer.

Med EIT Health kan start-ups få hjælp til at:

 • Ekspandere i Europa ved at udvikle deres forretningsidéer hos en af vores mere end 30 europæiske inkubatorer.
 • Ansøge om op til 50.000 € til at accelerere deres markedslancering og få verificeret deres produkter eller services.
 • European Health Catapult – en uddannelse i entreprenørskab og pitch-konkurrence med Europas fremmeste start-ups, som giver adgang til investorer og eksperter fra hele Europa. Udnævnt til en af Europas seks bedste biotech-events!
 • Få hjælp med at lancere deres forretningsidé internationalt ved hjælp af 40.000 € og en måned i en af vores inkubatorer i USA, Canada, Israel, Kina eller Japan.
 • Finde finansiering via Europas første investornetværk inden for life science.
 • Målrettet hjælp fra et stort netværk af mentorer og eksperter.
 • De, som er nysgerrige på de uendelige muligheder inden for health data, kan få hjælp til at finde vej i junglen af sundhedsdata, biobanker og bestemmelser og få op til 35.000 € til at udvikle deres forretningsidé.

– EIT Healths netværk er unikt, fordi vi arbejder sammen med de førende europæiske virksomheder, universiteter, sygehuse og inkubatorer i Europa, siger Erik Forsberg, administrerende direktør hos EIT Health Scandinavia. Vi fungerer som en europæisk arm for innovationssystemet inden for life science og forbinder start-ups og entreprenører med den ekspertise, de behøver for at sætte fart på deres vækst og ekspansion.

– Via et meget bredt udbud af programmer kan EIT Health give støtte og tilskud til start-ups i alle faser, fra idefasen til den etablerede SMV, siger Per Horn, Innovations og Key Account Manager for Danmark.

2020-Accelerator-programmerne omfatter blandt andet:

 • Tilskud og hjælp til markedslancering
 • Internationale uddannelser og bootcamps inden for innovation og entreprenørskab.
 • Inkubatorstøtte på omkring 20 internationale markeder, inklusive tilskud.
 • Programmer til validering af produkter og services.
 • Internationalt investornetværk og investor pitching.
 • Mentorer, rådgivere og eksperter fra 17 europæiske lande.
 • Hjælp og tilskud til forretningsudvikling inden for health data business.
 • Produkttest hos en af EIT Healths testbeds i Sverige eller andre lande, inklusive tilskud.
 • Den første europæiske crowdfundingplatform inden for life science.

 

Find ud mere om EIT Healths opslag for start-ups:

 

Om EIT Health Scandinavia

EIT Health er en Knowledge & Innovation Community oprettet af EU-organisationen EIT (European Institute of Innovation & Technology). EIT Health er et samarbejde mellem mere end 150 partnerorganisationer inden for industri, sundhedsvæsen, forskningsinstitutioner, universiteter og den offentlige sektor. EIT Health er Europas største samarbejdsorganisation inden for life science innovation og sundhed og opererer på tre områder: iværksætteri, uddannelse og tværfaglig sundhedsinnovation. Som en unik organisation initierer EIT Health innovationsprogrammer og opslag og udvikler, finansierer og gennemfører en bred portefølje af projekter inden for innovativ F&U, uddannelse, inkubatoraktiviteter og supportprogrammer til nystartede virksomheder.

EIT Health har partnere og programmer i 18 lande. De andre geografiske node er til stede i Barcelona, Paris, London, Rotterdam, Heidelberg-Mannheim og Budapest. Hovedkontoret for EIT Health ligger i München. EIT Health Scandinavia dækker Sverige, Danmark og Estland, og det skandinaviske hovedkontor ligger i Stockholm.

Forfatter: Marianne Ekdahl